به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای لرستان، در این جلسه داریوش حسن نژاد ضمن ارائه گزارشی از منابع آبی استان، اظهار داشت: خشکسالی سال گذشته باعث افت سطح منابع آب زیر زمینی به خصوص دشت سیلاخور و دورود شده است و برداشت های غیر مجاز از آبهای زیر زمینی و موتور تلمبه های غیر مجاز سبب تشدید بحران منابع آب شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: حجم گسترده ای از تخلف در حفر چاه غیر مجاز و برداشتهای غیر مجاز در استان انجام شده و از آنجا که صیانت از منابع آب و خاک وظیفه اصلی هر فرد ایرانی در پاسداشت از خون شهدا است ، بنابراین برای جلوگیری از افت منابع آب زیر زمینی باید تدابیر ویژه اندیشیده شود.
حسن نژاد افزود: کشت برنج بویژه در شهرستان دورود باعث از بین رفتن منابع آب زیر زمینی شده و لازم است با متخلفان برخورد جدی شود.
وی تصریح کرد : ائمه جمعه و جماعات می توانند نقش بسیار موثری در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به آحاد مردم بویژه کشاورزان داشته باشند.
در ادامه حجت الاسلام حسینی نوری اظهار داشتند:باید فرهنگ آبی و سواد آبی در سطح استان گسترش یابد تا از اسراف آب در زمینه شرب و کشاورزی جلوگیری شود .
ایشان افزودند: جهادکشاورزی فرهنگ الگوی کشت را اصلاح و محصولات کم آب بر را جایگزین محصولاتی مانند برنج و سیب زمینی کرده و از تک محصولی جلوگیری و بر اجاره زمین کشاورزی نظارت جدی شود .
حجت الاسلام حسینی نوری تاکید کرد: شبکه آبیاری زهکشی سد مروک توسط آب منطقهای تکمیل و رهاسازی آب سد با برنامه انجام شود.
امام جمعه دورود در پایان تصریح کردند : جلسه توجیهی برای آگاهی کشاورزان دورود با استفاده از تجربیات کارشناسان آب منطقهای برگزار و از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات استان در این زمینه استفاده گردد.