در سال 1322 بنگاه مستقل آبیاری جهت توسعه امور آبیاری کشور تاسیس شد با تاسیس وزارت آب و برق در سال 1342 بنگاه آبیاری نیز در زیر مجموعه این وزارتخانه قرار گرفت. در استان لرستان در شهرستان سلسله (الشتر ) کشاورزان که از سرابها و شبکه سنتی توزیع آب استفاده می کردند بر سر توزیع و تقسیم آب زراعی دچار اختلاف می گردیدند که با پادر میانی بزرگان منطقه و به کار گماردن میراب محلی از اختلافات آنها جلوگیری بعمل میامد.
در سال 1346 کمبود آب بین کشاورزان سلسه اختلاف شدید بوجود آمد که با شکایات متعدد به مقامات بالا اکیپی از اداره کل آبیاری غرب مستقر در کرمانشاه به منطقه عزیمت و با بکارگیری چند نفر میراب محلی کار نظارت بر توزیع آب انجام گرفت. برای هر هکتار مبلغ 150 ریال بعنوان حق النظاره دریافت می داشتند .با سرکشی مدیر کل آبیاری غرب از الشتر اظهار داشتند اگر مبلغ 30 هزار تومان وصول نمائید در الشتر اداره آبیاری تاسیس می شود که کارمندان الشتری با فعالیت در توزیع آب و رضایت کشاورزان وصول آب بها را شروع و با بیتوته نمودن در روستاها در موعد مقرر مبلغ 45 هزار تومان وصول گردید و در الشتر اداره آبیاری با مقررات بنگاه مستقل آبیاری تاسیس گردید طبق مقررات بنگاه مستقل آبیاری برای هر سراب 7 نفر از کشاورزان با رای سایر کشاورزان انتخاب شدند و این 7 نفر بنام هیئت مالکین بر امورات آبیاری نظارت داشته و مبلغ 150 ریال برای هر هکتار حق النظاره (یا آب بها) از طرف این هیئت تعیین می گردید. از محل وصولیهای مذکور برای کارمندان 300 تومان میراب 150 تومان و مامور وصول 210 تومان حقوق ماهیانه پرداخت می گردید.
بعد از آن ادارات آبیاری نور آباد بروجرد خرم آباد و سایر بخشهای تابعه تاسیس شد. در سال 1347 بنگاه مستقل آبیاری منحل و ادارات آبیاری استانهای غربی تحت پوشش اداره کل آبیاری غرب تابعه وزارت آب و برق گردید .
استانهای کردستان لرستان همدان ایلام و کرمانشاه زیر نظر اداره کل آبیاری غرب بمرکزیت کرمانشاه و در سال 1352 در سنندج شرکتی بنام شرکت سهامی عمران منطقه غرب تاسیس که ادارات آبیاری استانها تحت عنوان امور بهره برداری زیر نظر شرکت عمران غرب بمرکزیت سنندج فعالیت داشتند بعداً بنام ناحیه آبیاری تغییر نام داد.
تا قبل از پیروزی انقلاب وظایف نواحی آبیاری فقط توزیع و تقسیم آب و وصول آب بهای زراعی بود. بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی وظایفی چون تعمیر و بازسازی انهار سنتی احداث بندهای انحرافی و کانالهای درجه 1و2 آبیاری در شرح وظایف نواحی مذکور قرار گرفته و بنام امور آب استان تحت نظر شرکت آب منطقه ای غرب بمرکزیت کرمانشاه فعالیت خود را ادامه دادند .(نقل از مصطفی فیضیان بازنشسته محترم ).
در سال 1372 ادارات امور آب استانهای غرب کشور به اداره کل امور آب ارتقا یافته در تاریخ 1384/3/18 باستناد ماده واحده قانون تبدیل ادارات کل امور آب استانها به شرکتها ی آب منطقه ای استانی اساسنامه شرکت سهامی آب منطقه ای لرستان به تصویب هیئت وزیران رسید و از مرداد 1385با تعیین اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل تحت عنوان جدید (شرکت سهامی آب منطقه ای لرستان ) اعلام موجودیت نمود و براساس شرح وظایف مندرج در اساسنامه کماکان مشغول ارائه خدمات در بخش آب می باشد.
آخرین به روزرسانی: 1395/01/21