وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ
آب مهمترین عنصر حیات و فراوان ترین ماده مرکب بر روی کره زمین است. آب نقش اساسی و حیاتی در ادامه زندگی انسان ایفا کرده و منابع آبی در ایجاد و شکل گیری اکثر تمدنها دارای نقش مهم و حیاتی بوده است .
سال 1401 را در حالی شروع کردیم که ازنعمت بارش های الهی به اندازه کافی بهره مند نشدیم. تغییرات اقلیمی از یک سو و افزایش تقاضا از سوی دیگر ، کشور ایران و بویژه استان لرستان را با بحران جدی آب روبرو کرده است .
تغییر الگوی کشت، حفر چاه های غیر مجاز، بهره برداری بیش از حد از چاه های مجاز وکشت محصولات آب بر، نصب موتور تلمبه های غیر مجاز بر روی رودخانه ها و .. سالانه منجر به افت شدید ذخایر زیر زمینی و منابع آب سطحی شده، بطوریکه تامین آب کشاورزی ،دامپروری و شرب را با مشکل مواجه ساخته است.در این بین فرهنگ سازی با رویکرد نگرشی نو به الگوی مصرف همواره مورد توجه بوده و از راهکارهای مهم و تاثیر گذار در مدیریت بحران منابع آبی بوده است.
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت ، توسعه صنایع و افزایش آلودگی های صنعتی، دسترسی به آب کافی و مناسب به یک بحران جدی تبدیل شده، به گونه ای که پیش بینی گردیده در آینده ای نه چندان دور آب بزرگترین سرمایه ملی کشورها خواهد گردید.
هفته صرفه جویی در مصرف آب و برق ، فرصت مناسبی برای تحقق ارزش آب ، مصرف هوشمند ، تغییر رفتار مصرف آب و یاری جستن از مشارکت مردمی وآموزه های دینی برای برقراری عدالت اجتماعی ، محرومیت زدایی و بهره وری حداکثری از منابع آب است. یکی از عوامل شکرگزاری و قدردانی منابع آب که از بزرگترین و حیاتی ترین نعمات الهی است، حفظ منابع آب است.
حفظ، احیا و تعادل بخشی منابع آب مهمترین رسالتی است که امروزه با توجه به توسعه روند خشکسالی و تغییرات اقلیمی آب بر عهده همه خدمتگزاران و دولتمردان و آحاد جامعه در کشور است. بنابراین وظیفه همگانی ایجاب میکند تا در مصرف درست و بهینه این نعمت ارزشمند تلاش کنیم و از اسراف و زیاده روی بپرهیزیم .