وَهُوَ الَّذِی ینَزِّلُ الْغَیثَ مِنْ بَعْدِ مَا قَنَطُوا وَینْشُرُ رَحْمَتَهُ وَهُوَ الْوَلِی الْحَمِیدُ
او کسی است که باران سودمند را پس از آنکه مأیوس شدند نازل میکند و رحمت خویش را میگستراند و او ولی و (سرپرست) و ستوده است.
سیمای جهانی آب، امروزه همزمان با افزایش تقاضای آب، در حال کاهش شدید است. هم اکنون نزدیک به دو سوم کشورهای جهان با مشکل کمبود آب مواجه هستند. بحران کمبود آب در بخش صنعت، معدن وکشاورزی جدی است و رونق اقتصادی و کاهش آمار بیکاری در کشور در گرو تامین آب پایدار است و مسئولان باید با همدلی برای رفع این چالش اقدام کنند.
اصلاح الگوی مصرف در بخش کشاورزی، صنایع و آب آشامیدنی از اقدام های موثر در رفع چالش کم آبی در کشور ما می باشد که نیاز به آموزش و فرهنگ سازی بیشتر دارد . افزایش نرخ بهره وری آب در بخش کشاورزی، از طریق استفاده از سامانه های نوین کشت و سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی، باید به صورت اصولی مدیریت شود. با توجه به اینکه حفظ منابع آبی باقیمانده و حیات کشور به اجرای صحیح و دقیق طرح تعادل بخشی وابسته می باشد، لذا همگان باید اجرای این پروژه را جدی گرفته و با تلاش و اهمیت فراوان، این طرح را به ثمر رسانده تا بتوانیم پایداری را برای میهن عزیزمان رقم بزنیم.
شعارامسال روز جهانی آب با عنوان شتاب در تغییر برای حل بحران آب در نظر گرفته شده است . تحقق این شعار نیاز به عزم همگانی و بهرهگیری از ظرفیت همه سازمانها، دستگاه ها، نهادها و همکاری اقشار مختلف جامعه دارد تا با همدلی، مشارکت و استمرار صرفه جویی عمومی با برنامه ریزی دقیق و مدیریت صحیح ، بتوانیم در جهت حفظ منابع آبی باقی مانده و حیات کشور گام های اساسی برداریم.
تقارن سال 1402 با ماه مبارک رمضان نقطه عطفی است برای امساک درمصرف بی رویه و اسراف هدر رفت آب، همانگونه که در قرآن کریم نیز اشاره گردیده است کُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ. روزه جسم جلوگیری از خوردن و آشامیدن و روزه منابع آبی، استفاده درست و بهینه از این ثروت خدادادی است. صرفه جویی در مصرف آب به ویژه در شرایط کنونی کشور امری بسیار مهم است که جز با آگاه سازی جامعه و دعوت از عموم مردم برای مشارکت امکان پذیر نیست.