به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان، داریوش حسن نژاد مدیر عامل شرکت اظهار داشت: مدیریت مشارکتی بعنوان راهبردی برای تحقق حکمرانی آب و مدیریت پایدار آب وکشاورزی و حفاظت از منابع آبی بسیار مهم است و هدف از این طرح جلب مشارکت مردم در مدیریت مصرف آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: در لرستان تاکنون ۲۰۸ میلیون مترمکعب مخزن ذخیره آب احداث شده است و این در حالی است که ۵۲۲ میلیون مترمکعب ازذخایر آب زیر زمینی را از دست داده ایم.
داریوش حسن نژاد تصریح کرد: در بحث مدیریت و حفاظت از منابع آب تنها شرکت آب منطقه ای متولی آب نیست و ۱۸ دستگاه اجرایی دیگر نیز رسالت حفظ و نگهداری آب را بعهده دارند.
وی افزود: اخیرا دولت از مردم که ذینفعان اصلی منابع ابی هستند خواسته است تا دراین قضیه مشارکت داشته باشند. بنابراین لازم است تعاونی آب بران در تمام مناطق گسترش یافته و مدیریت هر حوضه به خود مردم سپرده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان خاطرنشان کرد: امسال با همکاری شرکت توزیع برق، سیستم توامان آب و برق به صورت مرتب ومستمر رصد خواهد شد و متخلفان، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
داریوش حسن نژاد تاکید کرد: ما باید نسبت به نسل های آینده احساس مسئولیت نماییم و نگهدار آب برای آیندگان باشیم. در بخش آب باید مانند مرزبانانی که از سرحدات کشور دفاع می کنند از منابع آبی حراست کنیم و حافظ این ماده حیاتی و زندگی بخش باشیم.
در ادامه غلامعلی سپهوند بخشدار بخش بیرانوند بیان داشت: جلسات متعددی برای کشت های ممنوعه برگزار شده است و جهاد کشاورزی و منابع طبیعی ملزم به برخورد با متخلفین شده اند.
وی گفت: کشاورزان باید از اجاره دادن زمین های خود به افراد غیر بومی خودداری کنند و باید چاه های خود را به کنتور هوشمند مجهز نمایند .در این خصوص لازم است آموزش های لازم توسط جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای لرستان باموضوع مدیریت مصرف آب برگزار شود.
در ادامه مدعوین به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.
لازم به ذکر است مطابق بند (ت) ماده ۴۰ برنامه هفتم پیشرفت و ماده ۵ قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت نیرو با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی مکلف است: ظرف یکسال از لازمالاجرا شدن این قانون، نسبت به استقرار مدیریت مشارکتی آب با ایجاد یا تقویت تشکلهای بهرهبرداران در هریک از آبخوانهای کشور اقدام نمایدو وظایف تصدیگری خود درحفاظت و بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی نظیر گشت و بازرسی و تامین حقابه بومشناختی زیستبوم (اکوسیستم اکولوژیک)های آبی، جلوگیری از برداشت غیرمجاز از منابع آبهای سطحی، جلوگیری از اضافه برداشت از چاههای مجاز، اقدامات مربوط به انسداد چاههای غیرمجاز، جمعآوری آببها و تعمیر و نگهداری شبکههای آبیاری را در صورت وجود تشکلهای مذکور در جزء (1) این بند، با عقد قرارداد به آنها واگذار نماید. نظارت بر عملکرد این تشکلها بر عهده وزارت نیرو است.