به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان، داریوش حسن نژاد مدیر عامل شرکت با ارائه گزارشی از منابع آبی استان، بیان داشت: متوسط دبی اندازه گیری شده رودخانه های استان در بهمن ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۳۰ درصد و نسبت به میانگین بهمن ماه طول دوره آماری، ۶۰ درصد کاهش نشان می دهد.
داریوش حسن نژاد افزود: در منابع آب زیر زمینی سالانه ۲۰ سانتی متر افت معادل حجم ۲۷ میلیون متر مکعب کاهش ذخایر آبی داشته ایم.
وی گفت: سال گذشته حجم افت در حوضه کارون اتفاق افتاد و دربهمن ماه امسال نسبت به سال گذشته ۳۴ میلیون متر مکعب افت گزارش شده که بیشترین آن مربوط به دشت ازنا- الیگودرز با افت ۹۰ سانتی متر و حجم معادل۱۸.۴ میلیون متر مکعب است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان تصریح کرد: ۸۵ درصد افت دبی رودخانه ها مربوط به رودخانه ماربره دورود بوده است که بیشترین افت را در بین رودخانه های استان داشته است.
در بیرانشهر و خرم آباد در بهمن ماه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۹۴ و۳۴ سانتیمتر افت تراز منابع آبی داریم که می بایست در مهرماه روبه افزایش باشند ولی متاسفانه با کاهش مواجه بوده ایم.
دبی چشمه های انتخابی در بهمن ماه امسال ۱۳۶ لیتر بر ثانیه بوده که نسبت به بهمن ماه سال گذشته، حدود ۵۰ درصد و نسبت به متوسط بلند مدت ، ۵۵ درصد کاهش داشته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان افزود: ۷۶۷۱ حلقه چاه در استان داریم که ۵۵درصد آنها در حوضه کارون و ۴۵ درصد در حوضه کرخه هستند و بیشترین این چاه ها در خرم آباد ۱۹ درصد و در بروجرد ۱۸درصدقراردارند.
داریوش حسن نژاد ابراز داشت: از ابتدای سال جاری تا کنون۲۷۲ حلقه چاه غیر مجاز پر و مسلوب المنفعه شده است.همچنین ۱۴۲ دستگاه کنتور حجمی آب نصب شده و ۶۸۵ مورد شناسایی اضافه برداشت داشته ایم. در این مدت ۲۵۵ مورد برق چاه های متخلف قطع و ۶۱ دستگاه موتور تلمبه غیر مجاز جمع آوری شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در صیانت از منابع آب گفت: در این راستا اجرای طرح سواد آبی و داناب در مقاطع اول متوسطه استان و اجرای برنامه مدیریت مشارکت مردمی(محدوده دشت چغلوندی بعنوان پایلوت) ویژه بهره برداران و تعاونی های آب بران و مدیریت توامان آب و برق اجرایی شده است.
در ادامه رضا آریایی، سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان اظهار داشت: کم آبی جزیی از ذات خاک کشور ماست و مادرهیچ شرایطی نباید بگوییم که غافلگیر شده ایم. در بحث سازگاری با کم آبی باید ایمن زیستن درکنار بلایای طبیعی را بیاموزیم.
آریایی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی باید وظایفشان رادر چهارچوب قانون انجام دهند تا به نتیجه مطلوب برسیم.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری گفت: در کنار ساخت سدها، از عملیات آبخیزداری استفاده کنیم که زوده بازده هستند و لازم است از هم اکنون برای تابستان یک برنامه ریزی دقیق برای عبور از خشکسالی در نظر بگیریم تا با مشکل مواجه نشویم.