به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای لرستان، عملیات اجرایی این سد از سال 83 با هدف تامین آب مورد نیاز سه هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل 75 درصد اراضی توسعه ای و 25 درصد بهبود اراضی فعلی ،آغاز شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان در خصوص مشخصات این طرح گفت: برای احداث این سد یک هزار و 200 میلیارد ریال هزینه شده است.
علی امید سیفی افزود: ارتفاع سد از بستر 73 متر، عرض تاج 10 متر، طول تاج 533 متر و حجم آب گیری دریاچه سد 32 میلیون متر مکعب ،حجم خاکریزی بدنه سه میلیون و 100 هزار متر مکعب و حجم خاکبرداری یک میلیون و 200 هزار متر مکعب است.
وی اضافه کرد: حجم ذخیره آب فعلی دریاچه ده میلیون متر مکعب می باشد و عملیات اجرایی احداث و تکمیل شبکه پایاب سد نیز به طور همزمان اجرا شده است.
وی اضافه کرد: راه اندازی این سد از قابلیت اشتغالزایی برای هزار و 500 نفر برخوردار بوده و سد حوضیان تنها سدی است که شبکه پایاب آن همزمان با سد پیشرفت داشته و هم اکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی تأمین آب 3000 هکتار از اراضی کشاورزی پایاب مشرف به سد ، تامین آب صنعت به میزان دو میلیون مترمکعب، توسعه صنعت آبزی پروری، توسعه صنعت گردشگری، ایجاد اشتغال مولد و بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه را از اهداف ساخت این سد برشمرد.
بنا بر این گزارش عملیات انحراف آب سد آبسرده بروجرد نیز با حجم مخزن 60 میلیون مترمکعب همزمان با افتتاح سد حوضیان الیگودرز آغاز شد.
سد مخزنی آبسرده به ارتفاع 84 متر از پی میتواند 75 میلیون مترمکعب از آب را جهت کشاورزی تنظیم کند . طول تاج سد 450 متر، عرض تاج هشت متر است و شامل دو رشته تونل جهت سیستم انحراف و آبگیر کشاورزی به طول 360 و شرب به طول 227 مترمکعب است کهدر فاصله 16 کیلومتری شمال غرب شهر بروجرد و بر رودخانه آبسرده از سرشاخههای دز واقعشده است.
از اهدف این سد می توان به مهار سیلابهای رودخانه آبسرده و آبیاری حدود هشت هزار و 400 هکتار از اراضی پایاب و تأمین بخشی از آب شرب شهر بروجرد و تولید شش مگاوات برق اشاره کرد.
طی دو سال گذشته دو سد ایوشان و مروک در لرستان با ظرفیت تامین آب هفت هزار هکتار اراضی در استان به بهره برداری رسیده است.
هم اکنون بیش از 30 طرح مطالعاتی احداث سد در دست انجام است که در صورت عملیاتی شدن حجم ذخیره آب سدهای استان به 400 میلیون متر مکعب می رسد.