به گزارش روابط عمومی آب منطقه ای لرستان ، رضا میرزایی مدیرعامل شرکت با اشاره به بحران و چالش کم آبی اظهار داشت : بحران آب یک پدیده جدید و ناشناخته نیست بطوری که در طول تاریخ نیز به این موضوع و آسیب های خشکسالی اشاره شده است .
وی ادامه داد : منابع آب تجدید شونده ، منابعی که بعد از مصرف آن جایگزین میشود ، یک کشور مجاز به 40 درصد برداشت از آن است ولی متاسفانه در کشور ما 75 درصد از آب تجدید شونده برداشت می شود و همین امر یکی از دلایل بحران کم آبی در کشور است .
رضا میرزایی افزود : از لحاظ پراکنش بارندگی چه از نظر زمانی و چه مکانی شرایط مناسبی نداریم و یکی از مسائل و مشکلات در حوزه آب نبود یک ساختار مناسب است .
وی گفت : در فاصله زمانی 1385 تا سال 1396 آمار 103هزار حلقه چاه به 320 هزار حلقه چاه و حجم روان آب کشور به 25000 میلیارد متر مکعب رسیده است.
همچنین در جریان این گردهمایی مدیرعامل آب منطقه ای لرستان به بررسی وضعیت منابع آب کشورواستان پرداخته ومدیریت بهره برداری و حفاظت کمی وکیفی در منابع آب و تعیین الگوی کشت متناسب با ظرفیت آبی دشتها ، تغییر شیوه های آبیاری ،آموزش وفرهنگ سازی بویژه برای مصرف کنندگان بخش کشاورزی و برخورد جدی با تخلفات بخش آب را از الزامات مدیریت بهینه از منابع دانست و توصیه های لازم را به گروههای گشت وبازرسی وجایگاه و اهمیت فعالیت آنان ارائه دادند .
در ادامه نادر مختاری معاونت حفاظت و بهره برداری ، با بیان این مطلب که ما همچنان در بحث آمار و اطلاعات با مشکل روبرو هستیم گفت : یکی از گلگی های من به شرکت مشاور آب پوی با توجه به تمدید قرارداد و با وجود حساسیتی که وزارت نیرو وآب منطقه ای لرستان دارد نبود یک آمار و اطلاعات درست است که در صورت بروز نشدن ارقام و اطلاعات هر بحث مدیریتی در استان فاقد اعتبار می باشد .
نادر مختاری افزود : در قرارداد بسته شده با شرکت مشاور آب پوی یک شرح خدمات وجود دارد که این شرکت موظف است کلیه وسایل مورد نیاز و تجهیزات اندازه گیری و صحرایی را تهیه و در اختیار ماموران گشت و بازرسی قرار دهد .
معاون حفاظت و بهره برداری گفت : ما در سال 95 و 96 سه نرم افزار که وزارت نیرو بصورت آنلاین آن را رصد می کند ، سامانه ساماب که راه اندازی آن برای ورود اطلاعات آب زیرزمینی ، دیگری نرم افزار MCDM که متصل به سامانه ساماب میباشد و دیگری سامی ، که برای ورود کلیه اطلاعات مهندسی رودخانه طراحی و راه اندازی شد را در اختیار داریم .
مهدی سجادی مدیر حفاظت وبهره برداری از منابع آب و حسن رضا حقی آبی مجری طرح احیاءوتعادل بخشی در خصوص ابعاد طرح احیا وتعادل بخشی به تنشرح وظایف ومسائل ومشکلات گروههای گشت وبازرسی و راهکارهای لازم برای بهبود بهره وری گروههای گشت وبازرسی پرداختند.
در بخش پایانی گردهمایی جلسه پرسش و پاسخ برگزار و آقایان سجادی و حقی آبی به سوالات وابهامات کارشناسان شرکت و گروههای گشت وبازرسی پاسخ دادند .
در خاتمه یک نسخه قراداد گشت وبازرسی جهت نظارت به مدیران شهرستان تحویل داده شد .