به گزارش روابط عمومی آب منطقهای لرستان، در این نشست دکتر رضا میرزایی گزارشی از کاهش بارندگی ها و اثرات آن بر وضعیت منابع آبی، حجم آب مخازن سدهای لرستان و نقاط بحرانی استان از نظر خشکسالی را ارائه نمودند.
مدیرعامل آب منطقه لرستان بیان داشت: میزان بارش ها در سال آبی جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۳۵ درصد کاهش نشان داده و تاکنون حدود ۶۰ درصد حجم مخازن سدهای استان خالی است.
ایشان با اشاره به اینکه باتوجه به آغاز فصل بهار و افزایش دما و تبخیر و روند کاهشی بارشها، جبران کسری حجم آب پشت سدها در ماههای باقیمانده از سال آبی، بسیار ضعیف است، تصریح کرد: در سال ۹۷ جهت تامین آب مصارف مختلف، شرایط نسبتا سختی خواهیم داشت که نیازمند مشارکت و همکاری همه مردم و دستگاههای اجرایی ذیربط برای مدیریت صحیح آب و گذر از کم آبی است.
این کارشناس آب کشور بیان کرد: بحرانیترین نقطه استان لرستان، حوزه رودخانه کشکان است که درصورت کاشت گونههای آبدوست، خشک شدن این رودخانه محتمل است.
میزایی بیان داشت: تنها راه نجات رودخانه کشکان از خشک شدن، جلوگیری از کاشت محصولات آبدوست به ویژه برنج، هندوانه، سیب زمینی، چغندر و ذرت و همچنین جلوگیری از کشت دوم است.
در ادامه دادستان خرم آباد نیز اظهار داشت: دستگاه قضایی استان آماده همکاری جهت مدیریت صحیح آب و گذر از بحرانی ست که منابع آبی را تهدید میکنند.
سعید رازانی بر برخورد قانونی با متخلفین و متجاوزین به بستر و حریم رودخانه، برداشتهای غیرمجاز، جلوگیری از حفر چاه های غیرمجاز و پر و مسلوب المنفعه نمودن چاه های غیرمجاز تاکید کرد، و تصریح کرد: جهت جلوگیری از اضافه برداشت ها، لازم است در نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های آب تسریع شود.
دادستان خرم آباد بر ارتباط نزدیک بین دستگاههای متولی تامین و توزیع آب از جمله شرکت آب منطقه ای، آب و فاضلاب شهری، آب و فاضلاب روستایی و سازمان جهاد کشاورزی به منظور مدیریت صحیح آب و اطلاع رسانی به مردم از طریق صدا و سیما و اصحاب رسانه و جراید جهت جلوگیری از کشت محصولات آبدوست تاکید نمود.