به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقهای لرستان، رضا_میرزایی اظهار داشت: اینکه تعداد انگشتشماری افراد سودجو بیان می کنند که کم آبی در منطقه بیران_شهر به علت احداث سدایوشان می باشد و به طبع آن افرادی بی اطلاع در فضای مجازی این مطلب را اطلاع رسانی می کنند، کذبمحض بوده و هیچگونه ارتباطی به سد ایوشان ندارد.
وی افزود: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بارها و به طور مستمر سازمان هواشناسی و وزارت نیرو موضوع کاهش بارندگی ها و وقوع خشکسالی و بحران آب و همچنین عدم کشت محصولات آبدوست را از طریق رسانه ملی، مطبوعات و سایر رسانه های جمعی اطلاعرسانی نموده اند.
مدیرعامل آب منطقهای لرستان گفت: سد ایوشان بر اساس دبی سیلاب های زمستانه طراحی شده و دبی پایه رودخانه و حق آبه زیست محیطی آن به طور طبیعی در بستر رودخانه در جریان است.
این کارشناس آب کشور تصریح کرد: علیرغم اخطارهای مکرر آب منطقه ای مبنی بر عدم کاشت برنج و سایر محصولات آبدوست به علت کمبود آب، متاسفانه اهالی منطقه از پل هرو تا منطقه چغلوندی در سطح وسیعی اقدام به کاشت برنج، سیبزمینی، هندوانه و صیفی جات نموده که رودخانه به هیچ وجه ظرفیت این همه کشت برنج و سایر محصولات آبدوست را ندارد.
وی اظهار داشت: این افراد که تعدادی از آنها از استان های همجوار و سایر شهرستان های دیگر هستند، منطقه را با بحران کم آبی مواجه نموده که با این وضعیت خشک شدن رودخانه کشکان در پایین دست در طی ماههای آینده محتمل است.
میرزایی با بیان اینکه تأمین آب شرب مردم اولویت اصلی ماست، تصریح کرد: قریب به ۴۰ درصد از حجم مخزن سد ایوشان خالی است و آبی برای رها سازی محصولات آبدوست و برنج کاری پایین دست ندارد.
وی اضافه کرد: بر اساس بخشنامه هیئت وزیران و تصمیمات کارگروه ملی سازگاری با کم آبی، کاشت برنج به جز در استانهای گیلان و مازندران در بقیه نقاط ممنوع بوده، با افرادی که اقدام به تحریک مردم منطقه جهت کاشت محصولات آبدوست و ایجاد بحران می نمایند و همچنین افراد سودجویی که به طور غیر مجاز اقدام به نصب موتور تلمبه های غیر مجاز در بالادست کرده و منطقه را با بحران کم آبی مواجه نموده اند طی روزهای آینده به شدت برخورد قانونی خواهد شد.